Arnhem

Communication & Multimedia Design (CMD) richt zich op de nieuwe media. Je leert hoe je je creativiteit omzet in een ontwerp. De nadruk ligt op design, maar je ontdekt ook hoe je marketing en techniek gebruikt om je doel te bereiken. Denk je eens in. Verandert een verhaal als het mag vertakken? Verandert spelen als het online gebeurt? Natuurlijk! Communicatie verandert als uitwisselen belangrijker wordt dan uitzenden. Het publiek verandert als het niet meer passief is, maar meedoet. En software verandert als het een medium wordt. Een uitdaging om mee aan de slag te gaan! Het semester Create an interactive content application (CICA) gaat over bewegend beeld in de vorm van animatie en audiovisuele vormgeving waarbij de user-experience tijd gerelateerd is gebaseerd op een interactief verhaal. CICA is vooral interessant voor studenten Communication and Multimedia Design (CMD).

Hoe is de verbinding in de digitale cultuur?
Innovatieve vormgevers en creatieve ICT’ers ontmoeten elkaar in een digitale cultuur. Daar maken ze prachtige, spannende en nieuwe producten.
Kunst wordt toegepast, techniek wordt vermenselijkt. Zo bepalen de ontwerpers voor nieuwe media de vormen, de functies en de effecten van de communicatie.

Wat doet een CMD’er straks in de praktijk?
Met CMD wordt je een ontwerper voor nieuwe media, die zich bezig houdt met het hele proces: van het analyseren van een opdracht en het maken van schetsen en prototypes tot en met het bouwen, testen en opleveren van een product. Het gaat bijna altijd om omvangrijke en complexe projecten die worden uitgevoerd door een team van specialisten.

Welke mogelijkheden heb je met CMD?
Webdesign, interactieve animaties en 3D-werelden zijn voorbeelden van het uitdagende vakgebied waarin veel behoefte is aan enthousiaste ontwerpers die bereid zijn steeds weer nieuwe paden te bewandelen.

Waar studeer je?
Alle studieonderdelen (colleges, courses en projecten) volg je op de HAN Campus in Arnhem. Om de overgang van havo, vwo of mbo naar het hbo zo klein mogelijk te maken, heb je in het 1e jaar 19 contacturen per week.

Waarom CMD bij de HAN?
Bij de HAN krijg je inspirerend onderwijs op het raakvlak van informatie, communicatie en media. Met persoonlijke begeleiding en ervaren docenten studeer je in een innovatieve leeromgeving. Jouw talenten krijgen volop de ruimte!