Rotterdam

CMD Rotterdam is een creatieve en uitdagende opleiding om interactieve media te ontwerpen voor mensen en hun omgeving.

Zo speel je games op je mobiel en houdt je mobiel precies bij waar je bent geweest. Je koppelt je foto’s aan die plekken, schrijft er meteen bij wat je daar hebt beleefd en deel je online met je vrienden. Via Facebook weet waar je vrienden zijn en bestel je een taxi met de TaxiApp om ze te ontmoeten. Je bekijkt je mail en tweets, leest het laatste nieuws, beluistert de nieuwste muziek via een luisterpaal. Dit zijn allemaal voorbeelden van interactieve mediaproducten en -diensten; variërend van websites en mobiele toepassingen tot interactieve reclamecampagnes. Bij CMD Rotterdam leer je dit soort producten te bedenken, te ontwerpen en vorm te geven.

De Rotterdamse CMD’er is creatief in bedenken van oplossingen en komt met vernieuwende en prikkelende ideeën. Ook kun je je ideeën verbeelden in inspirerende (visuele) prototypes. Tijdens het ontwerpproces werk je niet alleen samen met de opdrachtgever maar ook met de gebruikers van het product of dienst. Je kijkt goed hoe het product gebruikt kan worden in het dagelijks leven en verdiept je in de mens die het product gebruikt en de omgeving waarin het gebruikt wordt. Je bent nieuwsgierig, kunt eigenwijs zijn, hebt een goed inlevingsvermogen, bent op de hoogte van de nieuwste trends en werkt graag samen.

Waarom CMD in Rotterdam?
Al onze opleidingen werken met het Rotterdams Onderwijs Model. Dit model garandeert dat onze opleidingen een ideale balans hebben tussen drie elementen: kennis, praktijk en persoonlijke ontwikkeling. CMD Rotterdam leidt op tot verschillende rollen. Eén van die rollen is Visual Designer. Het kennisgestuurde onderwijs richt zich op de theoretische basis voor die rol. In de praktijkgestuurde lijn oefen je daadwerkelijk met die rol als Visual Designer van bijvoorbeeld een community voor basisscholen. En als je verder wilt als Visual Designer, dan kun je in het studentgestuurde onderwijs nog meer het beste uit jezelf halen. Bovendien is Rotterdam een fijne stad om te wonen en recreeren.